החודש מלאו 100 שנה להולדתו של הרב הפרופ' אברהם יהושע השל, תיאולוג בעל שם ואיש מוסר. השל סבר שהשבת היא 'ארמון הזמן' שאליו היהודי מוזמן לביקור שבועי ושבו הוא מאזין לקולות הפנימיים של נפשו

השל בתהלוכה עם מרטין לותר קינג
"מתנה טובה היא השבת", אמרו חכמינו ז"ל במסכת שבת (דף י, ע"ב), ופרופ' השל ביקש לעמוד על טיבה. השל, ששורשיו היו נטועים בעולם החסידות ונופו נטה אל עולם ההגות המודרני, ביקש להעמיד לא רק על הפן הרעיוני אלא גם, ובעיקר, על הפן החוויתי של השבת, שהיא המשחררת מכבלי השגרה ומאפשרת להטות אוזן לשיח הפנימי שבאדם. להלן קטע נבחר מספרו "שבת", בתרגומו של פרופ' אלכסנדר אבן-חן:
|
לקריאה נוספת, ראו:
- פרופ' אברהם יצחק גרין, חסיד בדרכו
- פרופ' אפרים מאיר, לעבר דתיות עמוקה
- ד"ר דרור בונדי, "הוא היה קונסרבטיבי, לא?"
- הנ"ל, מאמין בשאלה
הפנייה יפה.
הוא היה איש מעניין מאוד, גם, אבל לא רק, בשל קשריו ההדוקים עם מרטין לותר קינג ותמיכתו הנלהבת והפעילה במאבק השחורים למען שוויון זכויות בארה"ב בשנות ה-60.
הוספתי גם את התמונה של השל עם קינג הבן.
אתה גם מוזמן לקרוא את מאמרי על קינג ויחסו אל היהודים:
http://www.notes.co.il/uripaz/15996.asp
בברכת המזון של שבת מוסיפים "הרחמן הוא יזכנו לעולם שכולו שבת". מעניין שהשל כיוון או קרא או למד על המושגים הקבליים הנוגעים לשבת. כי בעצם השבת היא לא יום שלאחר יום שישי או לפני יום ראשון אלא,על דרך משל, ספיירה או מעגל שסובב את כל הווית ימי השבוע.מכאן של"עבור" ליום שבת צריכים להתקדש על ידי ה"קידוש" (על יין או על החלות בכל אופן טקס מסויים) ובצאתנו מספיירה -מעגל- עלינו להבדיל "בין קודש לחול".
אכן.כיוון יהושע השל על משהו נשגב.